Burano iskolai csipke iskolája.

Burano iskolai csipke iskolája.

A kiállítás célja a fantasztikus Burano Lace Iskola születésének, fejlődésének, hanyatlásának és újjászületésének elmagyarázása.

Az arisztokrácia és a felvilágosult politika támogatásával Margit Savoy, a végén „800 dolgozott ki a projekt az újjászületés a velencei csipke az iskolák megnyitása: az első Burano, 1872 behajtott egy idős tanár túlélő, Cencia Scarpariola, majd mások Velencében, a Litoralón, a szárazföldön.
A díszítés vették a repertoárjából a múlt: ők reprodukálni, így minden stilisztikai típusok, gyakran egy technikai precizitás magasabb, mint az eredeti, de továbbra is szerény ikonográfiai felújítások ihlette szecessziós és Deco. Az aktivitás ment évtizedek köszönhetően nagylelkű jutalékokat a Royals és finanszírozást Marcello család, de a változó divat és összességében csökkent a pénzügyi források, megzavarta a Nagy Háború, a tendencia, hogy fennállnak a ikonográfiai modellek a múlt, a magas költségek az ipari termékkel összhangban készült, az olaszországi számos más központ versenye mindent megtett.
2018. március 1. csütörtöktől 2018. május 27-ig, vasárnap