Japánban. Geishák és szamurájok földje.

Japánban. Geishák és szamurájok földje.

A Távol-Kelet-szigetcsoport hagyományos művészetének keresztmetszete a 14. és 20. századból származó művek pontos kiválasztásával. Ez az, amit a japán kiállítás kínál. Geisha és szamuráj földje a Casa dei Carraresi gyönyörű Treviso városában.

Kiváló minőségű és nagyon széles gyűjtemény az anyagok, gyártási technikák és ikonográfiai tárgyak számára. Az útvonal tematikus szigeteken keresztül fejlődik, egyrészt a japán nép hagyományos szokásaival és tevékenységeivel kapcsolatos sok szempontból, másrészt a gyűjtemény sajátosságaira és történetére összpontosít.

A kiállítás kezdete Geisha és Samurai kombinációjának szentelt. A gésa valójában Japánban nagyon mélyen gyökerező kulturális topókat képviselt, a Heian-kori kultúrált bírósági hölgyektől (794-1185) a 17. és 19. században élők között, a Kitagawa Utamaro (1753-1806) által jól megmerevedett, a festő, aki jobb, mint bármelyik más, visszatért Edo (Tokió) örömei körzetének élénkségére. Ezután az ázsiai kontinens autochton hiedelmek és befolyások szintézisének világába lépünk. Különösen az indiai eredetű buddhizmus, amely Kína és Korea között érkezett a szigetcsoportba.

 Az útvonal tovább folytatódik a Kabuki színházzal, különösen a dohányfüst fogyasztásával kapcsolatos kiegészítők magjával. A kiállítás csúcspontja a japán és a természet közötti kapcsolat fenntartására szolgál, amely Shintoban, a szigetvilág natív filozófiai és vallási doktrínájában az isteniség kifejeződése. Ezt a kiváltságos kapcsolatot a Természettel itt egy függőleges tekercsekből álló festmények sorozata vizsgálja, amelyek egy része a tizenkilencedik és huszadik század között készült, a modern japán hajnalban.


Április 4-től 2019. június 30-ig
Helyszín: Treviso, Casa dei Carraresi
Info: 0422 513150 - mostre@artikaeventi.com

A Jesolóban (Velence) ebben az eseményben maradni, válassza a Hotel Germania-t!
www.hotelgermania.net * telefon: 0421.381223 * E-mail: info@hotelgermania.net