Leonardo da Vinci. A világ alkotója.

Leonardo da Vinci. A világ alkotója.

Leonardo da Vinci (1519-2019) halála óta eltelt ötven év ünnepléséhez a Velencei Akadémia Galériái bemutatják a Leonardo da Vinci rendkívüli kiállítását. A világ modellmodellje, amely a nyilvánosság számára nyitva áll 2019. július 17. és július 14. között.

A velencei múzeum huszonöt autográfiás lapot tartalmaz a Vinci géniuszáról, olyan rajzokat, amelyek rendkívül érdekes kirándulást kínálnak a Leonardo termeléséhez, és az egész tevékenysége során dokumentálják az emberi test aránya, a botanika tudományos tanulmányait. , az optika, a fizika, a mechanika, a fegyverek, és néhány festmény előkészítő fázisa, mint például a híres Anghiari csata vagy a Sant'Anna tanulmányozása a Szűz és Gyermekkel.

Mindenki kiemeli a Vitruvian embert, aki a test és az elme klasszikus tökéletességének jelképévé vált, egy emberi méretű mikrokozmosz, amely az egész kozmosz tükröződése.

Az olasz mester és tanítványai vagy követői grafikus példáin keresztül a kiállítás a létezésének lényeges szakaszait fogja nyomon követni, kezdve a pásztorok adorációjára vonatkozó két tanulmányból, amelyek az ifjúsági időszakra vonatkoznak, a csodálatos három táncos női figurára, amelyek a francia időszakra vonatkoznak. , életének utolsó pillanata, amely Ambuise-ban 1519. május 2-án ért véget.

Különleges szakasz lesz az arányok és az anatómia tanulmányozására, amely a rendkívüli Vitruvian emberre fog összpontosítani, a fontos Windsor lapokkal és a Huygens kód néhány oldalával, kivételesen a New York-i Morgan könyvtárból.

Nagy kihívás útján a kiállítás összesen több mint hetven műből álló kiállítást foglal magában, köztük Leonardo harmincöt autogramját.

Kezdés dátuma: 2019. április 17.
Vége: 2019. július 14.
Jegyár: 15,00 € (12,00 € + 3,00 €);
Csökkentések: 2,00 € + 1,50 € integrációs díj
Foglalás: Opcionális
Hely: Velence, Velencei Akadémia galériái
Órák: hétfő: 8.15–14.00 keddtől vasárnapig: 8.15–17.15
Telefon: +39 041 5222247

A Jesolóban (Velence) ebben az eseményben maradni, válassza a Hotel Germania-t!
www.hotelgermania.net * telefon: 0421.381223 * E-mail: info@hotelgermania.net