Titianustól Rubensig

Titianustól Rubensig

Fedezze fel a flamand művészetet exkluzív remekművekkel a flamand fő múzeumokból, amelyek a velencei Doge-palotában jelennek meg.

2020. szeptember 5. és március 1. között a Velencei Polgári Múzeumok Alapítvány, Antwerpen városával, a Visit-Flanders és a flamand közösséggel együtt bemutatja a Da Tiziano a Rubens kiállítást.

Antwerpeni remekművek és más flamand gyűjtemények, egy kiállítás, melyet Ben Van Beneden, az antwerpeni Rubenshuis igazgatója vezet. A doge látványos apartmanjai átalakulnak „constkamers” helyiségekké, amelyeket csodálatos műalkotásokkal gazdagítottak, amelyek a flamand gyűjtemények gazdagságát képviselik.


A velencei festmény három ikonja visszatér szülővárosába, Velencébe: Jacopo Pesaro Titianus által VI. Sándor pápa adta át Szent Péternek, a San Geminiano volt templom oltárképének, amelyet a nemzetközi sajtó a David Bowie "tintorettojának" nevez. ”, Valamint Titian hölgy és lánya arcképe (gondolják, hogy a festő szeretõjét és lányát Emiliat ábrázolják).

Ezeket a flamand gyűjteményekhez tartozó, mind állami, mind magánszerkezeteket ritkán kölcsönöznek, és néhányat először nyilvánosan mutatnak be.

A Titianustól Rubensig tehát egyedülálló lehetőség.
A kiállítás külön részét a híres flamand zeneszerző, Adriaan Willaert szenteli, aki állandóan a Serenissima Köztársaságban telepedett le, hogy 1527-ben San Marco-bazilika kápolnamesterévé váljon.

Willaert alapította az elismert velencei zeneiskolát, amelyen többek között Giovanni Gabrieli és Claudio Monteverdi vett részt.

*****
Ha Jesoloban (Velence) szeretne maradni ezen esemény alatt, válassza a Hotel Germania szállodát!
www.hotelgermania.net * tel .: 0421.381223 * e-mail: info@hotelgermania.net