Tommaso Paradiso, A felhők túra

Tommaso Paradiso, A felhők túra

A római Prati kerületben született Paradiso klasszikus középiskolában járt, és filozófia diplomát végzett. Egy interjúban elmondta, hogy 1994-ben 11 éves korában kezdett hozzá a zenéhez, miután meghallgatta az Oasis-t, a határozottan talán.

2009-ben megalapította a Thegiornalistist Marco Antonio "Rissa" Musella és Marco Primavera közreműködésével, két évvel később debütált az 1. kötet albummal. A csoport később a Fuoricampo (2014) és a Completamente Sold Out ( 2016) és a még nem kiadott egyetlen Riccione (2017) albummal, amely egész Olaszországban fellép.

2015-ben komponálta a Luca kislemez zenéjét, ugyanúgy, mint a Luca Carboni, egy olyan dal, amely jó kereskedelmi sikert ért el. Két évvel később közreműködött a Takagi & Ketra feat The Army of the selfie című dalszöveg írásában. Lorenzo Fragola és Arisa, valamint az ön társtulajdonosaként késett a Nina Zilli, a Giusy Ferreri mostani Partiti és a Noemi őszi részében. Szintén 2017-ben Thegiornalisti-val közösen részt vett a Fabri Fibra Pamplonában; akkor írt egy olyan életet, amelyről álmodok rólad Gianni Morandi számára.

2018-ban Elisa-val részt vesz a Takagi & Ketra Alone / In the Night dalában, és írja És ha lenne ... Francesca Michielin számára. Ugyanebben az időszakban együttműködött a Franco126-val az egyágyas szobában, amelyet 2019. január 18-án adtak ki.

2019-ben visszatér, hogy együttmûködjön a Takagi & Ketra-val az egyetlen La luna e la gatta számára, amelyben Jovanotti és Kalkutta is részt vett. Paradiso maga maga Calcutta mellett írta Tequila és San Miguel kislemezét Loredana Bertè-től. Később mint Hal, elefánt és tigris komponálta a Piccolo Coro dell'Antoniano-hoz.

2019. szeptember 17-én bejelentette, hogy Thegiornalisti elhagyja egyéni karrierjét, amely néhány nappal később a Ne félj egy kislemez közzétételével kezdődött.

Zenei befolyások
Fő zenei befolyásai között a Paradiso olyan dalszerzőket idézett, mint Lucio Dalla, Vasco Rossi, Antonello Venditti, Luca Carboni, de olyan csoportokat is, mint az Oasis és a Stadio.

*****
Ha Jesoloban (Velence) szeretne maradni ezen esemény alatt, válassza a Hotel Germania szállodát!
www.hotelgermania.net * tel .: 0421.381223 * e-mail: info@hotelgermania.net